Hírek Makó

Tanév végén elköszön a SZIGNUM igazgatója

Az egyházi iskolát 10 éve vezető Szűcs Péter a tanári pályán folytatja a munkáját. A Boldogasszony iskolanővérek nyílt pályázaton keresik az intézmény új igazgatóját. A döntésről a mai nevelői értekezleten értesültek a SZIGNUM dolgozói.

Korom András – Makó

– Személyes döntésem, hogy 10 év után nem vállalom tovább az igazgatói teendők ellátását. Aki ismeri ezt a feladatot, az tudja, hogy nem könnyű huzamos ideig ennyi dolgozó munkájáért és ennyi gyermek tanulmányaiért felelősnek lenni. Számot vetve erőtartalékaimmal, úgy döntöttem, hogy egy következő vezetői ciklust már nem vállalok – mondta Szűcs Péter igazgató. – Továbbra is hiszek abban, hogy az itt folyó munka előremutató és fontos a makói családok, az egyházközség és a gyerekek számára. Úgy érzem, nem volt sikertelen az elmúlt évtizedben a kollégákkal együtt végzett munkánk. Szakmailag igen meghatározó volt a számomra az itt vezetőként eltöltött idő. Sokat dolgoztunk és nem kevés eredménnyel, hogy az iskola valóban és a szó legnemesebb értelmében egyházi iskola legyen, az ehhez kapcsolódó programok, nevelés valóban megállja a helyét. Makón először mi hoztuk létre az angol nyelvi tagozatot, melynek ma már számos eredménye van, 2011-ben létrehoztuk az angol-magyar két tanítási nyelvű tagozatot, s eljutottunk oda, hogy az idén megszületnek az első középfokú nyelvvizsgák az általános iskolában, amire a térségben eddig nem volt példa – sorolta az eredményeket.

Szűcs Péter hozzátette, a fejlesztések során lehetőségük nyílt az iskolaépület felújítására is. – Mára eljutottunk oda, hogy a SZIGNUM a térség jó hírű, elismert oktatási intézménye, összetartó tanári és dolgozói közösséggel, s támogatói szülői közösséggel. Kérdésünkre elárulta, a tanári pályán kívánja folytatni nevelői munkáját, de nem az általa eddig vezetett intézményben.

Lobmayer M. Judit, a fenntartó Boldogasszony iskolanővérek tartományfőnöke portálunknak elmondta, nyílt pályázatot hirdetnek a SZIGNUM igazgatói posztjára. – A pályázatban a szakmai kompetencia mellett nagyon fontos lesz, hogy a jelentkező ugyanúgy iskolanővéri iskolaként működtesse az intézményt, ahogy ezt Szűcs Péter tette – mondta. A tartományfőnök hozzátette: a most távozó igazgató volt az első olyan világi munkatársuk, akiben annyira megbíztak a nővérek, hogy átadták neki az iskola vezetését.

– A rendszerváltás után Aliz nővér volt az aki újraalapította a makói iskolánkat. Az ő hivatali ideje lejártával annak idején nem írtunk ki igazgatói pályázatot, hanem személyesen kerestük fel a makói nővérek által javasolt Pétert, mint lelkileg és szakmailag is rátermett személyt. Benne látták a garanciát, hogy az iskolanővéri lelkiséggel összhangban, előre mutató, a korszaknak megfelelő módon vezeti majd az iskolát, ahogy tette is – fűzte hozzá Lobmayer M. Judit.