Makó Színes

Csodálatosan szerepeltek Szentesen a makói fafúvósok

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fúvós növendékei részt vettek a Megyei Fafúvós Versenyen. 12 indulóból többen elismeréssel térhettek haza. Nemcsak a diákokat, hanem a felkészítő tanárokat is díjazták.

Gajáta Fanni – Makó

Ebben az évben Szentesen rendezték meg a Megyei Fafúvós Versenyt, ahol a makói zenepalánták is képviselték iskolájukat. Közel 60-an vett részt a rendezvényen, a Maros-menti településről 12-en utaztak el. Gábor-Nagy Árpád klarinét tanár és a fafúvós munkaközösség vezetője elmondta, a kétévente megrendezett találkozó és verseny lényege az, hogy a megye fafúvósai megmutassák, hogy milyen szinten állnak, mennyit fejlődtek 2 év alatt.

– Azt mondhatjuk, hogy csodálatosan szerepeltünk Szentesen, ugyanis azokban a korcsoportokban, ahol indultunk, hoztunk haza díjat a dobogó minden fokáról – mondta a felkészítő tanár. – A diákok mellett a tanárok is megmérettették egymást. Nagy büszkeséggel elmondhatom, hogy Benkő Zoltán kollégám is tanári különdíjat kapott. Mellette Miklós Imre, a szaxofon tanszakot képviseltette eredményesen.

A 13 éves Juhász Kornélia klarinétozik, s részt vett a versenyen is. Bár izgult, mégis nagyon jól szerepelt.

– Minden nap megpróbálok gyakorolni, bár nem mindig jön össze. Naponta egy órát gyakorlok – mondta Kornélia. – A József Attila Gimnáziumba fogok továbbtanulni, azonban vissza járok majd klarinétozni. Sokáig szeretném fújni még ezt a hangszert.

Vas Dávid 8 éve zenél: először furulyázott, majd klarinétozott, jelenleg szaxofonozik. Elárulta, hogy édesapja ezen a hangszeren játszik, a Makói Magán Zeneiskola bandájában is benne van közel 30 éve. Dávid a hétvégén egy 2. helyezéssel tért haza.

– A második korosztályban rajtam kívül még öten versenyeztek, én a második lettem – vette át a szót Dávid. – Én is JAG-ban tanulok majd tovább, de a jövő zenéje, hogy mit szeretnék tovább csinálni. Szeretném folytatni a szaxofonozást, amennyire a tanulmányaim engedik.