Hírek Makó

Májustól 30 makói járdát újítanak fel

Ma írta alá az erről szóló összesen 100 milliós szerződést négy makói vállalkozó képviselője és Farkas Éva Erzsébet polgármester. A járdafelújítások májusban kezdődnek és ősszel fejeződnek be. A képen egy járdaszakasz Újvárosban.
MH-Makó
Az önkormányzati képviselői a körzeteikben élők javaslatai alapján adták le igényeiket, hogy mely utcák felújítását szeretnék. Az igényeket a polgármesteri hivatal műszaki csoportja vizsgálta felül,. Ez alapján írták ki 2-2 képviselői körzetenként a közbeszerzési eljárást. Egy közbeszerzési eljárás keretében négy részre lehet ajánlatot tenni. Az ügyrendi és pénzügyi bizottság az április 11-i rendkívüli ülésén döntött a nyertes kivitelezőkről. A döntés szerint a Földesi-ÉP KER Kft, M-Color 2009 Kft, Silye és Társa Kft, Tóth-Kása Józsefné nyerték el a munkálatokat. Valamennyien makói vállalkozások.

A szerződéseket a nyertes vállalkozókkal ma írta alá a városházán Farkas Éva Erzsébet polgármester. Az önkormányzat május első hetében adja át a munkaterületet, ezután kezdhetik el a munkát a vállalkozók.

– Először mindenkit értesítjük, hogy melyik utcában számíthatnak a kivitelezésre, amely természetesen több szakaszban történik majd. Az érintettek türelmét kérjük, hiszen a járdák felújítása némi kényelmetlenséggel jár, de utána a komfortérzet és esztétika érték mellett nő az ingatlan értéke is – mondta Silye Zoltán, a Silye és Társa Kft. ügyvezetője.  Méhes Tibor, az M-Color 2009 Kft. ügyvezetője örült, hogy a makói önkormányzat lehetőséget adott arra, hogy részt vegyenek a munkálatokban. Farkas Éva Erzsébet hozzátette, a városvezetés tervei szerint jövőre újabb járdák újulhatnak meg, reméli hosszabb távú együttműködés is lesz a vállalkozókkal.

A munkálatok során összesen 4,6 kilométernyi, de összesen 12 ezer 914 négyzetméter járdaszakasz újul meg a városban. A járdák egy része térkövet, másik része betonburkolatot kap, míg harmadik része 40-es lappal készül.