Makó

Időnként kifolyik a szemét a hulladékgyűjtőkből

Közel egy éve adták át a Sárgaházak mögötti és a Bajcsy-Zsilinszky lakótelepi szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, azonban azok időnként rémes állapotban vannak. Nemcsak ennél a két szelektív hulladékgyűjtő edényeknél tapasztalható a szemét.

Gajáta Fanni – Makó

Hiába a hulladékgyűjtő szigetek, a szemét mégis kifolyik az edényekből. A Sárgaház mögötti hulladékgyűjtőnek a lakók örültek, illetve egy lakossági fórumon más városrészre is kérték az elkülönített, zárható “szigetet”. Azonban a hét elején meglepő látvánnyal találkozhattak azok, akik az edények körül jártak.

navigate_before
navigate_next

Gumiabroncsot is raktak a kukák mellé.

A zárható ajtók tárva-nyitva, s szemét mindenhol. Nem volt jobb állapot a Bajcsy-lakótelepen sem. Balázsiné Zsuzsa néni szerint a gyerekek általában bent játszanak, de ha kerítésen kívül van szemét, azokat is fel-alá hordják.

Nemcsak az elkerített hulladékgyűjtő szigeteknél szemetes a környék. Egy makói csoportban többször számoltak be a Rudnay lakótelepnél, a Pulitzer sétánynál és a Csipkesor mögötti lerakóknál is többször áldatlan állapotok vannak.

navigate_before
navigate_next

Bajcsy-lakótelep.

Aznap, amikor elküldtük a városházának a szeméttel kapcsolatos kérdésünket, megjelent a kukáskocsi, feltaakarították és el is vitték a hulladékot.

Czirbus Gábor alpolgármester kérdésünkre elmondta, a tervek szerint még 17 hulladékgyűjtő szigetet szeretnének telepíteni a városba. Hozzátette, nem szeretnék zárni ezeket. Lakossági panasz pedig még nem érkezett a szeméttel kapcsolatban a városházára.