Színes

Készülnek az apátfalvi roncsderbisek a szezonra

Május 7-én, Kiszomboron kezdődik az Országos Gyorsasági Roncsderbi 2017-es szezonja. Az I. géposztály apátfalvi versenyzői már készülnek az új évre. Főképünkön: Tisza Péter.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Az Országos Gyorsasági Roncsderbi I. géposztályában szoros volt az állás az utolsó futamokra. Három versenyző is azonos pontszámmal várta a szezonzárót. Végül az apátfalvi Gabnai Győző vehette át az első helyért járó serleget az évzáró partin. A bajnok már készül címvédésre.

– Úgy kezdtem, hogy eladtam az autóból a motort, amellyel sikerült bajnokságot nyernem és egy erősebbet szereztem bele. Amelyiket eladtam, az olyan 220 lóerő körül volt. Most egy 340 lóerős, V8-as Audi szív és váltó kerül a kasztniba – tudtuk meg a tavalyi bajnoktól. Hozzátette, döntésében a másik apátfalvi versenyző is sokat nyomott, ugyanis Tisza Péter is motort cserélt.

Győző bizakodva várja az új szezont, ugyanis a tavalyi sikernek köszönhetően új támogatókkal is bővült. A futamokra nemcsak új motorral vagy alkatrészekkel kell készülni, hanem alázattal is, véli a bajnok.

Tisza Péter is gőzerővel készül a május 7-ei futamra. Mint elmondta, autóját újralemezelték, új motort és elektronikát szereltek bele. Utóbbira azért is volt szükség, ugyanis tavaly műszaki hibák sok fejtörést okoztak a versenyzőnek.

– Most nagyon sokat dolgoztunk az autón, nehéz lenne megmondani, ez mennyi munkaidőt takar. Az volt a baj, hogy régen a verseny egy héttel elővettem az autót, amit muszáj volt, megcsináltam – magyarázta a tavalyi bronzérmes. – Tavaly három futamot is nullával zártam, ez idén nem megengedett.

DSC_9025
Tisza Péter az apátfalvi futamon.

Az apátfalvi versenyzők barátok révén kerültek a roncsderbi világába. Győző először futamot rendezett, ma már bajnok. Péter pedig már évek óta rabja ennek a hobbinak. Főként barátokkal, vagy egyedül szerelik az autóikat. A szezon május 7-én, Kiszomboron indul. A térségben június 25-én Makón, illetve július 30-án Apátfalván lesznek futamok.