Kék hírek Térség

Dróttal próbálta kifosztani a templomi perselyeket

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki két templom perselyét is megpróbálta kifosztani. A kép illusztráció.

MH

A vádirat szerint a vádlott tavaly karácsony másnapján 2 óra körül megjelent az egyik belvárosi katolikus templom 3 adománygyűjtő perselyéből próbált meg legalább 50 ezer forintot ellopni úgy, hogy a persely nyílásába egy dróttal benyúlva kísérelte meg azt kinyitni. Csakhogy nem sikerült neki.

A vádlott idén január 8-án átmászott az egyik felsővárosi katolikus templom bezárt kerítésen a látogatók elől elzárt területre. Bevilágított egy zseblámpával a templomi adománygyűjtő perselybe, majd bele is nyúlt egy erre a célra kialakított dróttal. Csakhogy észrevette mindezt a templomban tartózkodó egyházközösség vezetője, így a vádlott ismét zsákmány nélkül maradt.

Az ügyészség a vádlottat 2 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétségének a kísérletével vádolja, mint különös visszaesőt, figyelemmel arra is, hogy a vádlott munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, létfenntartását vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből biztosítja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.