Kék hírek Ország-világ Térség

Földeáki sofőr törte rommá az előtte közlekedő autót

Nem tartott megfelelő követési távolságot egy személyautó földeáki sofőrje, ezért az előtte haladó gépkocsinak ütközött idén februárban, Vásárhely külterületén. A rendőrség vádemelést javasol a személyi sérüléses baleset feltételezett okozójával szemben. Fotó: police.hu

A megalapozott gyanú szerint a földeáki férfi 2017. február 22-én, 9 óra 15 perckor személyautóval közlekedett Hódmezővásárhely külterületén, a 4415-ös úton, Földeák irányába. A sofőr az előtte haladó gépkocsitól nem tartott megfelelő követési távolságot, ezért az elől közlekedő autó fékezését követően a két jármű ütközött. Ennek következtében a baleset részese a másik forgalmi sávba sodródott, ahol két, szemből érkező gépkocsinak ütközött. A balesetben egy személy súlyosan, ketten könnyen sérültek.  
A rendőrök a feltételezett okozót gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte, majd az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbította. – közölte a rendőrség.