Sport Térség

Orosházi csapat nyerte az ambrózfalvi FA-kupát

Az összeszokottság és a rutin meghozta a gyümölcsét. A Békés megyei csapatból került ki a legjobb mezőnyjátékos, és a gólkirály is.

Nagy Szabolcs – Ambrózfalva

Az egyenes kieséses küzdelmekkel folytatódott ma a kispályás focitorna Ambrózfalván. 16 csapat jutott tovább a csoportkörből, néhányan azonban erre a napra már nem tudták vállalni a játékot, így végül a legjobb három csapat között körmérkőzésen dőlt el, ki lesz a győztes. A legjobb végül az orosházi Kormányos Glass egyik csapata lett, a tulajdonos szerint azonban fizikailag és taktikailag is erősebbek lehettek volna a keret mérete alapján.

– Egy csapattal szerettünk volna nevezni erre a tornára, de mivel néhányan visszaléptek, a szervezők kérésére kettéosztottuk a játékosokat. Ezzel viszont majdnem elapróztuk magunkat, a második napra kiderült, hogy egy-egy csere a két csapatnak elég kevés. Ennek ellenére vállaltuk, és sikerült szép eredményt elérnünk – mondta el Kormányos Antal.

A négy plusz egy fős, kispályás csapatok, 2×10 perces mérkőzéseket játszottak, pihenni nem sok idő volt. A győzelemhez a játékosok szerint a fegyelmezett taktika, és rutin is kellett.

– Volt néhány nehéz meccsünk, de jól sikerült ez a torna. Elég régóta együtt játsszunk, ez sokat számított, illetve a gyors passzos játék, amit többnyire sikerült megvalósítani. A fociban nincs mese, ameddig tart a mérkőzés, addig menni kell előre, ehhez tartottuk magunkat – mondja Kránitz Attila a győztes csapat kapitánya.

Az Ambrózfalvi FA-kupa eredményei:

I. Kormányos Glass B (Orosháza)

II. Lendület Fc (Mezőhegyes)

III. Kormányos Glass A (Orosháza)

A legjobb kapus: Pászti Tibor, Lendület Fc (Mezőhegyes)

A legjobb mezőnyjátékos: Rácz Rajmund, Kormányos Glass A (Orosháza)

Gólkirály: Kránitz Krisztián, Kormányos Glass B (Orosháza)

navigate_before
navigate_next