Galéria Színes Térség

Majálist szerveznek a süteményvásár bevételéből

Harmadik alkalommal szervezett jótékonysági süteményvásárt a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör. A befolyt összeget a kiszombori majális megrendezésére fordítják.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Ismét nagy sikere volt a kiszombori süteményvásárnak, amelyet délelőtt az Ady Endre Művelődési Házban szervezett a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör. A tagok csak házi készítésű édes és sós süteményekkel, tortákkal készültek.

– Én háromféle süteményt készítettem: keksztekercset, túrós és Kinder szeletet, bár azt a menyem megvette. Amikor kedvem van, szívesen sütök. Az otthoniak mindent szeretnek, főleg a Kinder szelet a kapós – árulta el Baranyi Sándorné Irénke.

Bajusz Zoltán gyermekeivel érkezett a süti vásárra. A tálcájukon mindenféle színű és formájú édesség megtalálható volt. Olyan süteményeket próbáltak választani, amelyeket még nem kóstoltak.

– A sósat, az édest és a krémest is szeretem. Olyan vagyok, mint Gombóc Artúr – árulta el az apuka. – A gyerekek is segítettek a választásban, azonban ők a csokisat, kókuszosat kedvelik.

– Mi majdnem mindenből választottunk. Végigmentünk a soron a feleségemmel, s gyakorlatilag mindenből egyet-kettő-hármat vettünk – vette át a szót Bíró István. Az egyik kedvencet, képviselőfánkot választottak. – Szoktunk otthon is sütögetni, de ez azért is volt csábító, mivel itt nagy volt a választék.

navigate_before
navigate_next

Bajnóczi János, a süti vásár egyik kitalálója elmondta, ebben az évben a május 1-jei programot szeretnék támogatni a jótékonysági sütemény vásárral. A majálison 14 csapat indul a főzőversenyen.