Színes Térség

Húsz csapat az ambrózfalvi FA-kupán

Régen látott ennyi focistát a kistelepülés pályája. A csökkenő gyermekszám ellenére a sport még mindig összehozza a fiatalokat.

Nagy Szabolcs – Ambrózfalva

Százezer forint, egy vándorkupa, és egy, amit örökre megtarthatnak. Ez jár annak a csapatnak, aki megnyeri a döntőt az ambrózfalvi kispályás futball tornát. Négy évvel ezelőtt a fiatalok azért kezdték el szervezni a tornát, hogy legyen egy jó hangulatú sportverseny a környékbelieknek.

– Korábban rendszeresen volt még május 1.-én nálunk kispályás focitorna, ez azonban pár évvel ezelőtt megszűnt. Ezért találtuk ki, ha már van füves pályánk, akkor legyen itt. Az elején még csak helyi csapatok voltak, most már egyre több csapat jön el a meghívásunkra Béks és Csongrád megyéből is – mondja, a torna szervezője.

Komoly a díjazás a FA-kupán.

Valki Alextől azt is megtudtuk, a következő években a kispályás futball mellett szeretnének visszahozni a településre a nagypályás csapatot is, az ugyanis már hosszú ideje nincsen. A környező kistelepülésekről viszont lenne annyi fiatal, akik szeretnének sportolni.

– Eddig minden itteni tornán részt vettünk, meg is nyertünk kettőt. Most is az első három között azért szeretnénk ott lenni. Sokat számít, hogy mennyi cseréje van egy csapatnak, mert a kispályás focinál nagy az iram – tudtuk meg Mácsai Lászlótól, a Kakaóscsiga csapat tagjától.

A mérkőzések természetesen bírói felügyelet mellett zajlanak, így biztosított a szabályos játék. Egyik  közülük a megyei bajnokságban is mérkőzést vezető Orovecz Éva.

Orovecz Éva már tapasztalt játékvezető, elbír a férfiakkal.

– Három bátyám van, mindannyian fociznak, én is elkezdtem játszani 13 évesen. Ezután letettem a bírói vizsgát is. Az elején nem volt könnyű, mert a férfiak azért beszólogatnak, de hozzászokik az ember – mondja Orovecz Éva, a torna egyik játékvezetője.

Ma a csoportmeccsek játsszák le a csapatok, a továbbjutók számára holnap folytatódik a torna, akkor már az egyenes kieséses szakasszal.

navigate_before
navigate_next