Makó Színes

Kapóra jön a makói vendéglátóknak a hosszú hétvége

Idén először munkaszüneti nap a nagypéntek, húsvétra szinte mindenhol teltház van. A Hagymatikum 20-30 százalékos bevétel növekedést vár a plusz két naptól.

Nagy Szabolcs – Makó

Jelentősen nőtt Makón a szobafoglalások száma annak köszönhetően, hogy idén már a nagypéntek is ünnepnap lett. A hosszú hétvégéken élénkebb a belföldi turizmus, nem csak egy-egy napra terveznek a családok utazást, hanem nagyobb távolságokat is megtesznek.

– Mi is azt várjuk, hogy messzebbről is el tudnak jönni hozzánk, hiszen két-három napra rövidebb utat terveznek az emberek. Szerintem minden turisztikai vállalkozás számára fontos ez a kormányzati döntés, összességében ez számunkra 20-30 százalékkal több bevételt jelenthet, mint egy átlagos hétvégén – mondja Gergely Gábor, a fürdő igazgatója.

Kilátás a Glorius Hotel teraszáról.

A Glorius Hotel vendégeinek mintegy 70 százaléka belföldről érkezik, nagyobb részben párok. Programokkal is készülnek, szombaton ingyenes városnézésre mehetnek a vendégek, vasárnap délelőtt pedig a családoknak lesz nyuszisimogatással egybekötött húsvéti program. Szabad helyek már itt is alig vannak.

– Egyértelműen több foglalást jelent egy ilyen hosszú hétvége. Péntekre és hétfőre akad már csak néhány szobánk. Célszerű egyébként minél hamarabb lefoglalni a szállásokat, mert az árazási rendszer szerint a korai foglalásért cserébe adott esetben kedvezmények járnak, és nagyobb a szabad szobák választéka is – tudtuk meg Vezekényi Péter igazgatótól.

A Thermal Apartmanban nagy közösségi hely is várja a vendégeket.

Telt házzal üzemel majd a Best of Makó díjas Thermal Apartman is. A 4 szobás szálláshely a fürdő közelsége miatt is vonzó a turisták számára.

– A mi vendégeink nagy része Romániából, vagy Szerbiából érkezik, így kevésbé befolyásolja a foglalásokat az, hogy munkaszüneti nap lett a nagypéntek. De péntektől hétfőig így is tele leszünk. A tapasztalat egyébként az, hogy inkább baráti társaságok jönnek, és ők az egész apartmant lefoglalják – mondja a Borbás András.