Makó Színes

Húsvéti díszek készültek a Máltai Kölyökklubban

Minden ünnep előtt szervez kézműves foglalkozást a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja. A húsvéti készülődés jegyében ma délelőtt ablak-, és asztaldíszeket csináltak a gyerekek.

Nagy Szabolcs – Makó

Ingyenes foglalkozásra várta a kisgyerekeket a szeretetszolgálat makói csoportja. A segélyszervezet az egész éves adománygyűjtő tevékenysége mellett a városi rendezvényekre is kitelepül, nyári táborokat szervez, és a Liget utcai Máltaházban is várja a gyerekeket.

A húsvéthoz kötődően most papírból kivágott asztali-, vagy ablakra felragasztható díszeket lehetett készíteni, amiket haza is lehetett vinni.

– Már nagyon várták a kézműves foglalkozást, mert minden ünnep alkalmával rendezünk ilyeneket, így természetesen húsvétkor is. Interneten, és szórólapon hirdettük, bármilyen kisgyerek csatlakozhatott, aki kedvet érzett hozzá, hogy otthon egy kis ajándékkal büszkélkedjen – tudtuk meg Sánta Józsefnétől, a Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja munkatársától.

A program délután is folytatódik majd, a Bajcsy Zsilinszky lakótelep játszóterén szintén kézműves foglalkozással, és ügyességi játékokkal várja a gyerekeket a szeretetszolgálat.