Makó Színes

Bugyiban is király a makói Corina

Jelképes méretű bugyik, áttetsző és extravagáns bikinik – ez is jellemzi a makói Corina márkanév termékeit, melyek a tizenévestől az öten év felettiekig mindenki imád. Az igények az egyre kisebb textilek felé tolódtak el. Fotók: Corina

Korom András – Makó

Kanyó Zsolt és Kanyó-Milán Anita gyakorlatilag a semmiből teremtették meg a ma már jól csengő az extravagáns bikiniket és női alsókat jelentő Corina márkanevet. Igazi start-up cég, hiszen a semmitől, azaz egy remek ötletből teremtették meg sok kitartással és munkával.

– Magára erre az ötletre teremtettük meg 7 évvel ezelőtt a varrodánkat, 20 géppel még az egykori Hódiköt tanműhelyben, majd folyamatosan pályáztunk és fejlesztettünk, majd átköltöztünk jelenlegi a makóiak számára csak macigyárnak (itt működött valamikor a játékmackókat is gyártó Béke Ktsz) hívott Vásárhelyi utcai helyünkre – mondta Kanyó Zsolt.

Kanyó Zsolt, a maga tervezte női alsóval. Egyre extravagánsabbakra van igény.

A Corina márkanevet autóbalesetben elhunyt 3 éves lánya emlékére adta.

– A feleségem nagyon szereti az extrémebb fürdőruhákat és fehérneműket, de ezeket Európában normális minőségben nem nagyon gyártja senki, a Kínában készültek pedig nem megfelelő minőségűek. Ezért találtuk ki, hogy akkor mi tervezünk és készítünk is ilyeneket.

Erre az ötletre alapították meg a cégüket. A helyzetüket megkönnyítette, hogy Zsolt eredetileg mechanikai műszerész szakmát szerzett, igaz már tűzoltóként kezdte a cég felépítését.

A vállalkozásnak jelenleg 35 varrógépe van. S hogy ezek, illetve a körülmények milyen modernek, arra első kézből kaptak visszajelzést: Zsolt 90 éves nagymamája egykor varrónőként dolgozott a Béke Ktsz-ben, s amikor nemrégiben megnézte a mai varrodát azt mondta, hogy itt álom dolgozni.

navigate_before
navigate_next

Nézegessen Corina termékeket!

Első blikkre hihetetlennek hangzik, hogy a fehérneműket és a fürdőruhákat Zsolt tervezi, s készíti el a szabásmintákat, de aki ismeri a nemzetközi divatházakat, az jól tudja, hogy ez csak első pillantásra különlegesség. Különleges a sorsuk a Corina termékeknek, hiszen a mintadarabokat Kanyó-Milán Anita teszteli. De promócióként és próbaként ezután az ismerősök, barátok is kapnak próbára darabokat, cserébe a visszajelzésekért.

A szexi, extravagáns és falatkányi női alsókból és bikinikből tavaly 30 ezret értékesítettek, úgy hogy nem kereskedőknek adják el, hanem közvetlen értékesítik azokat.

– Folyamatban van az európai védjegybejegyzésünk, s az év végére a neten is lehetőséget teremtünk a leendő és jelenlegi vásárlóinknak. És nem csak a tizen-huszonévesek keresik ezeket, de az ötvenesek most őrülnek meg érte, hiszen a 18-60-as korosztály tagjai is szeretnének szexis fehérneműt maguknak. Az alsók és a fürdőruhák prémium minőségű, olasz és francia alapanyagokból készülnek, a kiegészítőket pedig idehaza készítik. A márka elindításánál azonban nem az volt az elsődleges szempont, hogy ebből mekkora pénzt tudunk csinálni. Számunkra ez a márka szenvedély, hiszen ezt most építjük fel.

Így folyik a gyártás. Fotó: Corina/Iványi Aurél

Zsolt azt mondja, hogy azoknak gyártják a szexi alsókat és fürdőruhákat, akik ezt szeretik. A visszajelzések szerint a Corina bugyik még a hosszabb ideje házasságban élők közt is újra lobbantja a tüzet.