Kék hírek Térség

Alkohollal leöntötte, majd meggyújtotta barátját

Azért öntötte le abszinttal, majd gyújtotta meg egy öngyújtóval a tettes a  férfit, mert az nem vett neki üdítőt. Az égő áldozat hempergett, a többiek kézzel, majd egy dinnye levében akarták eloltani.

MH-kék hírek

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki részegen okozott súlyos sérüléseket barátjának. A vádirat szerint a 20. életévét még be nem töltött férfi hasonló korú társaival, köztük a sértettel szórakozott tavaly július 30-án, Szőregen egy házibuliban. Az este folyamán valamennyien nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd elindultak Szeged belvárosa felé, ahova az el nem fogyasztott szeszesitalokat is magukkal vitték, köztük egy 70%-os alkohol tartalmú, abszint fajtájú italt.

Szeged belvárosában a társaság tovább italozott, amikor a vádlott és a sértett között nézeteltérés támadt amiatt, hogy a sértett nem vett üdítőt a férfinak. A vita során a vádlott a padon félmeztelenül ülő sértett nyakára és hátára a fél literes üvegből mintegy 2 deci abszintot öntött, majd öngyújtóval meggyújtotta. Az alkohol végig folyt a sértett felsőtestén, azonnal meggyulladt és égni kezdett. A sértett megpróbálta előbb kezeivel, majd a földön hemperegve eloltani a lángot, illetőleg a társaság többi tagjai is odafutottak, és kezeikkel, valamint a sértettet egy ott levő, széttört dinnye levébe beleforgatva igyekeztek az égő abszintot eloltani. Ez mintegy 30 másodperc múlva sikerült, míg a vádlott mindezt végignézte, de az oltásban nem vett részt. Társai a fájdalomtól üvöltöző sértetthez mentőt akartak hívni, és egy szökőkútban hűtötték a megégett bőrét. A sértett azonban a segítségnyújtástól elzárkózott, és a helyszínről elfutott, mivel más okból körözés volt kiadva ellene. Végül három nap múlva egy igazoltatás során a rendőrök észlelték rajta az égésnyomokat, és orvoshoz vitték.

A vádlott által használt abszint, és annak a sértetten történő meggyújtása alkalmas volt arra, hogy a sértettnek a ténylegesen okozott sérüléseken túlmenően életveszélyes sérüléseket is okozzon, amelyek azért maradtak el, mert a sértett segítségére siető társainak viszonylag rövid időn belül sikerült eloltania a tüzet. A sértett egyébként 8 napon túl gyógyuló, a testfelület 10 %-át érintő első és másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni – közölte az ügyészség.