Hírek Makó

Jótékonysági koncert a makói gyermekellátás javításáért

Egy, az újszülöttek sárgaságát kezelő kék fény ágyra, újszülött lélegeztető berendezésre, illetve más műszerekre gyűjtenek a makói kórház gyermekellátása javítása érdekében azon a jótékonysági koncerten, melyet május 7-én rendeznek a Hagymaházban – hangzott el Farkas Éva Erzsébet polgármester, Szentpéteri Csilla zongoraművész és Kallai Árpád főigazgató mai sajtótájékoztatóján.

Korom András – Makó

Portálunk is támogatja a május 7-én, vasárnap este 6-kor a Hagymaházban kezdődő jótékonysági látványkoncertet, melyen a Szentpéteri Csilla Band és vendégei, Szekeres Adrienn, Feke Pál, az Allegro vonósnégyes, valamint a Maros Néptáncegyüttes és az Írisz Táncklub lépnek fel.

Mint azt a mai a koncerttel kapcsolatos sajtótájékoztatón Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: makói vállalkozók és támogatók mellett az Angyalsóhaj Alapítvány is felajánl támogatói jegyeket a két zeneiskola néhány tanulójának. Az önkormányzat pedig 250 ezer forintot ajánlott fel a kórház alapítványának, a makói gyermek és újszülött-ellátás javára.

Szentpéteri Csilla zongoraművész zeneszerző, a jótékonysági koncert szervezője, rendezője, azt est kezdeményezője elmondta: az ország több városában is adott már hasonló célra jótékonysági koncertet.

A makói fő védnöke Lázárné Megyeri Zita, a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi tagja, a Tiszta Szívvel Alapítvány Kuratóriumi elnöke. Az est sztárvendégei Szekeres Adrien és Feke Pál, valamint közreműködik az Allegro vonósnégyes, a Maros Táncegyüttes és az Írisz Táncklub.

A zongoraművész ígérete szerint színes és izgalmas műsort láthat majd a közönség. Az est során klasszikus zenei átdolgozások szólalnak meg mai modern hangzásvilágban jazz, latin, blues, világzenei műfajokkal ötvözve, valamint  Szentpéteri Csilla saját szerzeményei is felcsendülnek. A 4 nagyméretű LED-falon majd a zenére komponált vizualizációk és filmek láthatók.

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségellátó Központ, azaz a makói és vásárhelyi tagkórházak főigazgatója azt mondta, hogy a jótékonysági koncert bevételéből szeretnének a makói kórház gyermekellátása javítása érdekében egy, az újszülöttek sárgaságát enyhítő, paplanként működő kék fény ágyat vásárolni, valamint egy újszülött lélegeztető berendezést, illetve egy, az elhízás miatti magas vérnyomást kiszűrő készüléket.

A koncerten a bevételt jelképesen adja át Szentpéteri Csilla a makói kórház igazgatójának, az eszközöket azt követően pedig néhány hetén belül a valóságban is átadja. További részletek a plakáton: