Színes Térség

Húsvéti kalácsot sütöttek az otthonlakók

Ma délelőtt húsvéti istentiszteleten vettek részt a Csongrád Megyei Aranysziget Integrált Szociális Otthon lakói, akik ezután hozzáláttak a húsvéti kalácsok készítésének. Ezeket a holnapi vetélkedőn fogyasztják majd el.

MH-Aranysziget Otthon

Nemcska az asszonyok ügyeskedtek a húsvéti kalács tésztájának összeállításában és dagasztásában, ma kora délután Csongrád Megyei Aranysziget szentesi Integrált Szociális Otthonában de bizony férfi is akadt köztük. Igaz profiként nyúlt a tésztához, hiszen eredetileg pék a szakmája. Azok a férfiak, akik a finomságokat készíteni nem, de enni tudják, a mosogatásban és a rendrakásban is jeleskedtek.

Igaz a folyamatosan keletkező mosatlannak az asszonyok is neki-nekigyürkőztek. A kalácsok szépen pirultak a sütőben, amelyek már elkészültek, azoknak pedig alig lehetett ellenállni.

navigate_before
navigate_next

A kalácskészítés azonban ma nem az első volt a húsvéti készülődések sorában, ráadásul nem is az utolsó. Holnap is folytatódik. Délelőtt ugyanis a Bereklapos utcai új épületben Gruber László atya tartott húsvéti szentmisét.

– Kora délután kezdődött a kalácssütés, de ezeket nem ma, hanem a csütörtöki játékos húsvéti vetélkedőt követően fogyasztunk el – tudtuk meg Budai Edit részlegvezetőtől. A személyes lakóotthonban jelenleg 21-en élnek, de a létszám hamarosan 25-re emelkedik ami azt jelenti, hogy telt ház is lesz.