Hírek Makó

3 millióval támogatják a katolikus temető útfelújítását

Kölcsönadja a város a Lakodalom című festmény egy varsói kiállításra, támogatja a katolikus temető útfelújítását, hozzájárult újabb antenna felszereléséhez a Návay téri víztoronyra – ez is volt a mai 20 perces rendkívüli testületi ülésen. Fotó: Gajáta Fanni

Korom András – Makó

Azzal a kéréssel fordult a városhoz a Szent István Király plébánia, hogy az járuljon hozzá a katolikus temető útfelújításához. A sírkertben három évtizede nem végeztek ilyen munkát. A mostani 12 millió forintba kerülne. Mint azt Nagy Jenő, a plébánia világi elnöke az ülésem elmondta: az idén legrosszabb állapotban lévő, azaz a ravatalozó és a kápolna környéki utakat tennék rendbe, már csak azért is mert a legtöbben ezeket használják, s a munkálatokhoz a püspökségtől is 3 milliót szeretnének kapni. A testület megszavazta a vissza nem térítendő támogatást.

A képviselők döntöttek arról is, hogy jelképes 1-1 forintért megvásárolják a megszűnt Regionális Fejlesztési Holding Zrt. részvényeit. Ez összesen 672 részvényt jelent, 672 forintért.

A képviselők tulajdonosi hozzájárulásukat adták, hogy a Návay téri víztoronyra újabb szélessávú internetelérést biztosító antennarendszert építsen az Antenna Hungária, mely a Sulinet+ keretein belül a Návay, a Kozmutza Flóra, a Pápay, és a József Attila Gimnázium mikrohullámú bekötését tenné lehetővé.

A képviselők megszavazták, hogy a város kölcsönadja egy május 19-től szeptember 30-ig tartó varsói kiállításra Kocsis Imre: Lakodalom című festményét, miután a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum részt vesz a lengyel fővárosban megrendezendő Hungarian Love kiállításon, melya magyar párválasztási és házasságkötési szokásokat mutatja be.