Színes Térség

Szeretik a sószobát a királyhegyesi gyerekek

Közel két éve készült el a sószoba a királyhegyesi óvodában. A gyerekek szinte minden nap élvezik a parajdi és himalájai só jótékony hatásait. Ennek köszönhetően kevesebben voltak betegek a téli időszakban.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

A királyhegyesi óvoda vezetősége még a 2015-ös tavaszi jótékonysági bálon gyűjtött egy speciális só szoba kialakításáért. Pár hónappal később már birtokokba is vehették a kicsik a szobát. Az elmúlt években a szülők és a gyerekek is megszerették.

A só szobában 960 kilogramm parajdi só tömb dolgozik, illetve dekorációs elemként himalájai sót is kapott a helység. A fa rácsozat I. osztályú fenyőfából készült. Németh Angéla, a királyhegyesi óvoda tagintézmény vezetője elmondta, a sóterápián szinte minden nap részt vesznek a gyerekek.

– A gyerekeknél a téli időszakban felső-légúti megbetegedésekkor, nátha vagy hörghurut esetén érdemes só terápiát alkalmazni. De asztmára is tökéletes. Az idősebb korosztály számára is felajánlottam, hogy használhatják köhögés, szívritmuszavar, vérnyomás-szabályzás, stressz vagy kimerültség esetén a só szobát – tette hozzá az vezető.

A tapasztalat azt mutatja, a sószobának előnye van, ugyanis télen kevesebb volt a hiányzás. A helységben logopédiai és fejlesztési órák is vannak.