Belföld Kék hírek

Nyolc határsértőt tartóztattak fel a hétvégén

Csak nyolc határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – közölte  ma az Országos Rendőr-főkapitányság. A kép illusztráció.

    A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken három, szombaton és vasárnap kettő-kettő jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és ukrán határszakaszon csupán egy migránst fogtak el.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 32 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – március 27-től április 2-ig – ez a szám 35 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen kilenc migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.