Makó Színes

Negyvenen adták elő a virágvasárnapi passiót

Felemelő zenei élményben volt részük ma a makói belvárosi katolikus templom híveinek. A Szent István Ének- és Zenekar tagjai a 9 órás szentmisén Jézus szenvedéstörténetét adták elő. Az ünnep barkaszenteléssel és körmenettel kezdődött, és az egyház szívének számító nagyhét eseményeit vezette be.

Szabó Anita – Makó

A nagyböjti időszak kezdetének számító Hamvazószerda óta készült 40 diák és felnőtt, hogy a több mint félórás zenés-énekes előadást a lehető legtökéletesebben adják elő. A passió Jézus szenvedéstörténetét meséli el és a Húsvétot megelőző vasárnap mutatják be a katolikus templomokban, általában énekes formában.

Néhány esztendeje ez a produkció Makón már zenekari kísérettel és dramatikus játékkal is kiegészült, hogy a hallgatók minél teljesebben élhessék át az élményt. Az előadás tagjai több héten át készültek a bemutatóra. Az idén a Szent Máté evangéliuma szerinti változat hangzott el, Reiszné Surinás Piroska karvezető irányításával.

navigate_before
navigate_next

A makói belvárosi templomba járó hívek már jól ismerik és szeretik a vasárnap délelőtti ifjúsági miséket, amelyeken kéthetente a zene- és énekkar ad elő. Lelkesítő hatású, hogy Pálfai Zoltán atya is aktívan részt vesz az előadásokban, és szívesen énekel. Már többször vállalta Jézus szerepét a passióban, ez az idén is így történt.

A főbb szerepekben az egyházközség tagjai és családok szerepeltek, ezért komoly közösségformáló erő is volt a felkészülés. Ennek jelentőségét a plébános is kiemelte a virágvasárnapi szentmise befejező mondataiban.