Színes Térség

Varázskapu is működött a palotai húsvéti családi napon

Remek szórakozásnak bizonyult a kicsik és nagyok számára Fidesz csanádpalotai szervezete által megálmodott a Kelemen László Művelődési Házban ma zajlott húsvéti családi nap. A rajzpályázatra is 80 alkotás érkezett.

Forró Flóra – Csanádpalota

– Tavasznyitó rendezvényt szerveztünk családoknak. Ez már a harmadik ilyen programunk, és örömmel vesszük észre, hogy egyre többen érdeklődnek az ilyen napok iránt – mondta Kovácsné Halász Éva, a Fidesz csanádpalotai szervezete vezetője. – Célunk, hogy összehozzuk a családokat és hogy több programmal színesítsük a település életét. A rendezvényeink állandó vendégei a helyi kézművesek most már bővült nem csak csanádpalotai árusokkal Makóról, Szegedről és Nagylakról is érkeztek kereskedők. A mai napunk húsvéti ünnep köré épül – tette hozzá. Nyergesné Kovács Erzsébet, a családi nap másik szervezője elárulta: a tavaly augusztus 20-ai városi programjuk adta a mai rendezvény alapötletét, melyen különféle hagyományőrző csoportok léptek fel, és volt kézművesvásár is volt. Azt tapasztalták, hogy a helybéliek  igénylik azokat a rendezvényeket, melyeken az egész család részt vehet.

A délelőtt kezdődött és délután folytatódott rendezvényen felléptek az iskolás néptáncosok, nagy siket aratott a Szegedi Miniszínház: Csipike és Kukucsi című mesejátéka. Izgalommal fogadták a gyerekek a tojásvadászatot, a Varázskapu kézműves foglalkozáson pedig húsvéti dekorációt és üdvözlőkártyát készíteni. A szervezők délben vajas kaláccsal, retekkel és finom szörppel kedveskedek mindenkinek. 80 rajz érkezett a Húsvéti ünnep Csanádpalotán című pályázatra, melyen az óvodás és iskolás gyerekek munkáit díjazták.

navigate_before
navigate_next

– Tervezünk még hasonló rendezvényeket nyár elejére, de ez még szervezés alatt áll. Annyi biztos hogy az egy egész napig tartó program lesz – árulta el Kovácsné Halász Éva.

Csontosné Kriván Magdolna 5 éves ikerlányaival érkezett a családi napra. – Már az előző alkalommal ami decemberben volt is el akartunk jönni, de himlősek lettek a láyok, így ez akkor meghiúsult. Most viszont itt vagyunk, s bepótoljuk amit elmulasztottunk.

– Nagyon tetszik eddig a mai nap, a tojásgyűjtés volt a kedvencem, és egy könyvet is nyertem a rajzversenyen – árulta el Csontos Tamara. Testvérének Dorinának a finom kalács tetszett, és az hogy a barátai is itt vannak. A lányok abban egyetértettek, hogy máskor is szeretnének eljönni.