Felháborítónak tartja egyik olvasónk, hogy köszönő viszonyban sincsenek makói a városvezetés által mondottak, a város honlapján közzétettekkel. Kiderítettük, hogy ez esetben olvasónk tévedett, az önkormányzatnál csak szamárságot követtek el.

Korom András – Makó

Olvasónk el is küldte a városi honlapon a közbeszerzések között közzétett alábbi – időközben már eltávolított – táblázatot  mely szerint a makói járdaépítés pályázatára két vásárhelyi és három vidéki céget hívtak meg.

Forrás: mako.hu

A dolog portálunk számára nem csak azért lett gyanús, mert ez a Hagymaház felújításával kapcsolatok közbeszerzések között volt, de azért is, mert a 100 milliós járdaépítési program kivitelezésében döntött, Hadik György által vezetett, ügyrendi és pénzügyi bizottság 6 makói vállalkozástól kért árajánlatot épp ezen munkálatok elvégzésére. Ráadásul állítólag később azért nem változtattak ezen, mert a bizottság nyilvános döntését megírtuk. A változtatás pedig „közbeszéd” tárgya lett volna.

Meg is kérdeztük a makói városházát, hogy a honlapra felkerült táblázat akkor mit is akar jelenteni. Megtudtuk, hogy a táblázat fejléce rossz, ez nem a járdaépítéssel, hanem a Hagymaház felújításával kapcsolatos.

Azaz egy kicsit elbaltázták a dolgot. Reméljük, hogy a 100 milliós járdafelújítás, illetve egy 130 milliós Hagymaház felújítás adatainak összekeveredése csak a véletlennek köszönhető.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest