Színes Térség

Rendőr Robi is felügyel a királyhegyesi óvodásokra

Második alkalommal járt az Ovizsaru program a királyhegyesi óvodában. A kicsikkel három fő témáról beszélgetett a makói rendőrkapitányság egyik kollégája.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

Évek óta sikeresen működik az Ovizsaru program az országban. A program célja a balesetmentes közlekedésre való nevelés, illetve a bizalom kialakítása az egyenruhás felnőttek felé. Ezt a két témát is érintették szerda délelőtt a királyhegyesi óvodában.

– A gyerekek nagyon érdeklődőek a rendőrök iránt. Tetszik nekik az, hogy én nőként és anyaként is jelen vagyok – fogalmazott Decsiné Oláh Zsuzsanna, a Makói Rendőrkapitányság rendőr-főtörzsőrmestere. – A kollégám pont a másik oldal, azonban ő is ki tudja alakítani a kapcsolatot a gyerekkel. Úgy vettük észre, hogy szeretnek is minket a kicsik.

Németh Angéla, a királyhegyesi óvoda tagintézmény-vezetője egykor a kiszombori óvodában ismertette meg az oda járó gyerekeket ezzel a programmal. A királyhegyesi kicsikhez második alkalommal látogatott el egy egyenruhás. A délelőtti Ovizsarura Németh Róbertet, a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség rendőrőrmesterét is meghívták. Mint elmondta, ezekkel a kötetlen beszélgetésekkel közelebb lehet vinni a gyerekeket a szakemberekhez, hiszen ilyenkor nem a vaskalapos rendőrt látják, hiszen ilyenkor kérdezhetnek, megérinthetik őket.

Az Ovizsaru egyik szereplője Rendőr Robi. A bábu mindennapos szereplője az óvodai közösségnek, hiszen felügyeli a gyerekeket. Decsiné Oláh Zsuzsanna általa magyarázta el a kicsiknek a helyes közlekedés folyamatát, hogy nem lehet hazavinni a játékokat, illetve hogy nem szabad egymást bántani.

A délelőttöt egy higiéniás programmal kezdték: a gyerekek megtanulták a helyes fogmosást és megismerték a szájápolás fontosságát is.