Kék hírek Térség

Kétszázötvenezret kap a nyomravezető

 Készpénzt és aranyékszereket zsákmányolt az az ismereten, aki tavaly karácsonykor tört be egy udvari házba. A megyei rendőrfőkapitány nettó 250 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben. A kép illusztráció.

A rendőrség rendelkezésére álló adatok szerint tavaly december 25-én, 11 óra és 18 óra között jutott be az elkövető Kisteleken, a Kossuth utca egyik ingatlanába. Az udvarba bemászott, majd az ajtó zárszerkezetét feltörve bement a házba, ahonnan készpénzt és aranyékszereket tulajdonított el. A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomoz az ügyben lopás bűntette gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/62/562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 250.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövetők azonosíthatók, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.