Kék hírek Térség

Gyermekét és élettársát is verte a maroslelei férfi

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a maroslelei férfival szemben, aki éveken keresztül keserítette meg élettársa, valamint gyermekei életét.

A vádirat szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt Maroslelén, melyből két kiskorú gyermeke született, de közös háztartásukban nevelték élettársa korábbi kapcsolatából született kiskorú gyermekét is. A férfi élettársa gyermekét lekezelő, sértő és megalázó módon nevelte, így például, amikor a vádlott evett, akkor a gyermek nem ülhetett az asztalhoz, illetve gyakran azzal fenyegette a gyermeket, hogy ütésre emelte a kezét. Előfordult, hogy tettleg is bántalmazta a gyermeket, hajánál fogva rángatta, amely miatt korábban jogerősen elítélték. A vádlott viselkedése miatt a gyermek szorongásban, félelemben élt. Amikor a vádlott 2013. szeptemberében a ház udvarán egy lapáttal megkergette, a gyermek a nagyszüleihez költözött. A vádlott magatartása súlyos mértékben veszélyeztette a kiskorú testi, lelki és erkölcsi fejlődését.

A vádlott 2015. szeptemberében elköltözött élettársától, de gyermekeivel tartotta a kapcsolatot. 2016. júliusában, miután kapcsolattartásról visszavitte kiskorú gyermekeit, egy vélt sérelem miatt korábbi élettársát egy vasvillával megfenyegette, majd bement a házba és ott székeket dobált, a falat ütötte, illetőleg azzal fenyegette meg élettársát és két kiskorú gyermekét, hogy megöli őket. Ezután a gyermekeket bezárta az előszobába azért, hogy „ne lássák, ahogy kinyír mindenkit”, majd volt élettársát egy paprika spray-vel lefújta. Később egy fagerendát dobott volt élettársa lábához, amellyel 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott neki.

Az ügyészség a vádlottat 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésével, könnyű testi sértéssel, valamint zaklatással vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.