Belföld Kék hírek Térség

403 időset vert át a fenyegetőző mosószer kereskedő

Felhígított, rossz minőségű mosószerrel üzletelő férfi ellen javasol vádemelést a rendőrség. A főként időseket megkárosító gyanúsított szinte az egész országot bejárta, 13 megyében 403 nyugdíjast vert át. A Békés megyei rendőrök Budapesten fogták el.

MH-Kék hírek

Főként idősektől csalt ki pénzt egy férfi úgy, hogy felhígított mosószert jó minőségű koncentrátumként szállított házhoz.  Azokat kereste fel, akiket a kollégái előzőleg felhívtak telefonon. Kipróbálásra, illetve korábbi, nagy értékű vásárlásért ajándékként ajánlották fel az újfajtának mondott terméket. Egy tisztítószereket gyártó cég képviselőjeként mutatkoztak be és a koncentrátumért nem, csak a szállításért kértek pénzt.

 https://www.youtube.com/watch?v=6kVjsqZ2-8o&feature=youtu.be

A 39 éves B. László a nyomozás adatai szerint 2014 és 2016 között 13 megyében 403, főként idős embert károsított meg. Voltak, akik nem akarták tőle átvenni a terméket és a szállítás díját sem akarták kifizetni. Őket a gyanúsított szidalmazta, fenyegette. Azt mondta, hogy az összeget, vagy annak kétszeresét letiltatja a nyugdíjukból. A megkeresett idősek többsége ennek hatására fizetett. Közülük többen elmondták, hogy olyan rossz minőségű volt a mosószerként beállított folyadék, hogy kidobták. A büntetőeljárás során kirendelt szakértő megállapította, hogy a szer hatóanyag tartalma alacsony, nem lehetett volna kereskedelmi fogalomba hozni.

A budapesti férfit tavaly július 6-án fogták el a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei Budapesten. Őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit az ügyészség indítványára a bíróság elrendelt. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság csalás bűntett miatt javasol vádemelést ellene, a lezárt nyomozás iratait a rendőrkapitányság bűnügyi osztálya tegnap továbbította a Battonyai Járási Ügyészségre.