Hírek Makó

12 parkolót kap a Kálvin tér – 1 millióból

Évtizedes probléma oldódik meg a Kálvin téri bölcsőde és óvoda körül, ugyanis 12 parkolóhelyet hoznak létre előttük.

Gajáta Fanni – Makó

A Kálvin tér az óvoda és a bölcsőde miatt egy nagy forgalmú utca lett: többször okoz kisebb fennakadást egy-egy autó vagy ételszállító kisteherautó. A lakók és a szülők az elmúlt évtizedekben többször fordultak a városvezetéshez, hogy a szűk, egyirányú utcában nehéz a közlekedés.

A problémát most orvosolni szeretnék: Toldi János, a körzet képviselője a ma délelőtti sajtótájékoztatón ismertette a megoldást. 1 millió forintból, 500 négyzetméternyi gyeprácsos parkolót építenek a bölcsőde és az óvoda körül. – A kivitelezést a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. dolgozói végzi – tette hozzá a képviselő.

 

Zsámboki Zsolt, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési referense elmondta, a parkoló helyén lévő rózsakertet átültették a város más pontjaira, illetve a három japánakácot kivették tuskóstól, azonban a babafa program keretén belül pótolják őket. Az egykori csapadékvíz elvezető árkot becsövezik, illetve befedik.

– Összesen 12 férőhely lesz, illetve plusz egy gazdasági parkoló, ugyanis az üzemi konyhát nehezen tudják megközelíteni a haszongépjárművek – fogalmazott a referens.