Hírek Makó

Hagymatikum: megbosszulta magát a kókány javítgatás

A 33-as medence és a kinti kör alakú élménymedence is nagyjavításra szorul a Hagymatikumban. Az egyikről kiderült, nedvszívó téglára ragasztották a csempéket, a másik meg lyukas volt. 4-4,5 millióba kerül a javításuk.

Korom András – Makó

– Az idei tél az utóbbi tíznél is keményebb volt, s a nagy fagy okozta, hogy a 33-as medence széle körben valósággal leomlott. Kiderült, hogy a betonozás mellé nem vízálló Ytongból építettek falat, kókány munkával, s ez a fal felfagyott. Az előző években 100-150 ezer forintot költöttek rá állagmegóvásként, visszaragasztottak egy-két lehullott csempét, azaz csak esztétikai javítások történtek – magyarázta a helyzetet Gergely Gábor.

A Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke hozzátette: a szükséges javítások nagyságára csak a februári szemlekor döbbentek rá. – Nem gondoltuk volna, hogy a medence széle ennyire szétesik, amikor pedig megbontottuk azt, akkor döbbentünk rá, hogy a kifolyó vizet elvezető vályún ilyen-olyan szögelések, szakszerűtlen munkák történtek. Nem tudom, hogy az 10-12 évvel ezelőtt így készült-e el, vagy időközben így lett kijavítva. A további kókányolás helyett a gyógyfürdő igazgatósága jóváhagyásával kértünk engedélyt a szakszerű javítás elvégzésére, s kértünk hozzá 4-4,5 millió forintos keretet is.

navigate_before
navigate_next

Gergely Gábor kérdésünkre elmondta, hogy a szükséges munkálatok elvégzésével makói vállalkozót bíztak meg. A 33-as medence húsvétra, azaz a jövő hét végére kész lesz. A szükséges anyagokat már megvásárolták hozzá. A kinti kör alakú élménymedencét pedig május 1-re, azaz egy héttel később nyitják meg.

– Most tudtam meg, hogy tavaly nyáron a medence melletti lejtő alja, a gödör füves területe csupa víz volt, azaz a medence eresztett. Most ezt is megszüntetjük. Azaz ezzel a javítással egy tizenvalahány éves problémát orvosolunk – tette hozzá.