Belföld Hírek Térség

Lázár János az elmúlt három évtized legdurvább választási évére számít

Bár az élet számos kérdésében nem értettek egyet Botka László polgármesterrel, de az egymástól húsz kilométerre lévő településen párhuzamosan polgármesteri tisztséget betöltő politikusként több kérdésben együtt tudtak működni, és a szegedi választók véleményét mindig tiszteletben tartotta – jelentette ki Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter ma a parlament plenáris ülésén a Szeviépet érintő azonnali kérdésre reagálva. MTI Fotó: Kovács Mihály

MH-MTI

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Harangozó Tamás (MSZP) kérdésére elmondta: nem volna fair, ha Botka László polgármester tevékenységével kapcsolatban állást foglalna, mert tíz éven keresztül két egymástól húsz kilométerre lévő település polgármesterei voltak és egyes ügyekben együtt tudtak dolgozni. Azt viszont elképzelhetetlennek tartotta, hogy a szegedi önkormányzatnak 15 éven keresztül ne lett volna kapcsolata a legnagyobb helyi adófizetők egyikével. A Szeviép csődjével 500 vállalkozás ment tönkre, a szegedi önkormányzatnak pedig – a helyi lapok szerint – lett volna lehetősége, hogy együttműködjön a károsultakkal és talán még most sem késő, hogy segítséget nyújtsanak számukra – mondta.

Lázár János szerint az elmúlt hétvége jelzi, hogy izgalmas és nem túl színvonalas, az elmúlt három évtized legdurvább választási éve elé nézünk (utalt a szegedi közgyűlésen történtekre, melyen a rendőrök bilincsben vitték el a Szeviép ügy miatt tiltakozó Szabó Bálintot). A miniszter azt javasolta, hogy a kampány középpontjában lehetőleg az emberek álljanak, és minden politikai szereplő segítségét kérte, hogy a Szeviép károsultjai a pénzükhöz juthassanak.