Makó Színes

Kulcsot kaptak az újvárosi nyugdíjas klub vezetői

Hivatalosan is újra megnyitották az újvárosi nyugdíjas klubot hétfő délután. A vezetők jelképesen egy kulcsot is kaptak ez alkalomból. Az odajáró idősek hetente találkoznak, hogy beszélgessenek, kártyázzanak, vagy éppen dominózzanak.

Gajáta Fanni – Makó

Minden hétfőn gyűlnek össze az újvárosi nyugdíjas klub tagjai. Ez ma sem volt másképpen, ugyanis délután 2-től 6 óráig ismét találkoztak. Azonban, délután kicsit más volt: decemberben kezdődtek meg a felújítása munkálatok. Bár a munkák végezete után már több alkalommal is összegyűltek a klubtagok, ma hivatalosan is átadták a megújult épületet.

Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett a találkozón, ahol köszöntőt is mondott. A város első embere kiemelte, a városvezetésnek fontos feladata, hogy a nyugdíjasok és civil szervezetek találkozóinak helyszíneit megújítsák. 600 millió forintot fordítanak a Páger-mozi renoválására és korszerűsítésére, ahová a civil szervezetek várják majd.

– Ebben az évben is biztosítjuk a 13 nyugdíjas klub számára azt a bruttó 5 millió forintos keretet, amelyből programjaikat valósíthatják meg. A működéshez nem szükséges, hiszen az épületek költségeit teljes mértékben az önkormányzat állja – fogalmazott a polgármester.

Az idősebb generáció rendszeres résztvevője és mozgatórugója a városi rendezvényeknek, s ezt Farkas Éva Erzsébet is megköszönte nekik. Elmondta, az idősek napi program ismét meg lesz tartva az előzőt évhez hasonlóan. Hozzátette, a nyugdíjas klubok vezetői kérték, hogy parlamenti látogatáson vehessenek részt. Erre már kétbusznyi turnus gyűlt össze.

Szabó Zoltánné, az újvárosi nyugdíjas klub vezetője elmondta, jelenleg 56-en vannak a klubban. Piroska néni hozzátette, külön férfi és külön női társaság is van. Az erősebb nem képviselői kártyáznak, biliárdoznak általában.