Hírek Színes Térség

Ismét Magyarcsanádon adakozott a Máltai Szeretetszolgálat

Bébiételt, rejtvényújságokat és hanghordozókat adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja a magyarcsanádi önkormányzatnak. A település jó kapcsolatot ápol a szervezettel.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja nemcsak a makói, hanem a térségében élő rászoruló családokat is támogatja. Hétfőn délelőtt a magyarcsanádi önkormányzathoz érkeztek egy kis segítséggel.

– Egy nagy adag bébiételt adtunk át az önkormányzatnak, valamint a könyvtár részére hoztunk egy kis irodalmat, hogy a szellem is táplálkozzék, ne csak a test. Mindemellett a későbbiekben is szeretnénk adományokat hozni, eljuttatni a faluba – fogalmazott Kómár Mátyás, a makói csoport vezetője.

Farkas János polgármester elmondta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól rengeteg segítséget kapott a település az elmúlt közel két évben, amelynek a lakók és az önkormányzat is örült. Idén elsőként járt a Máltai Magyarcsanádon, s remélik, nem utoljára.

– Aminek még nagyon örülnénk, ha ismét kaphatnánk palántákat, mint tavaly, ugyanis most már akkor területünk van, hogy nincs mit beletenni – mondta a polgármester. – Olyan növényeket szeretnénk ültetni, amelyeket fel tudunk használni a konyhán vagy a rászorulóknak odaadni.