Színes Térség

Még titok, ki lesz Nagylak új alpolgármestere

A hétfői testületi ülésen teszi le az esküt Nagylak új polgármestere. Locskai Zoltán elárulta, hogy lesz alpolgármestere is, és arról is beszélt portálunknak adott interjújában, hogy sikerült szót értenie legerősebb ellenfelével, Kolozsvári Rozáliával.

Korom András – Nagylak

– Milyen érzés volt, amikor megtudta, hogy Önt választották Nagylak polgármesterének? – kérdeztem az új nagylaki polgármestertől.

– Fantasztikus érzés volt hétfőn és kedden polgármesternek lenni, hiszen rengeteg telefont, e-mailt, SMS-t és személyes megkeresést kaptam. Minkét nap egy-egy fél nap telt el ezekkel. Január 2-a óta vagyok itt, azóta rengeteg olyan embert ismertem meg, akik kapcsolatban állnak az önkormányzattal. Így aztán sokan voltak, akik gratuláltak közülük is.

– Mit jelent, hogy január másodika óta van itt?

– Mint alpolgármester január óta végzem itt a munkámat. Az előző munkahelyemről, azaz a Magyar Postától három hónapos fizetés nélküli szabadságra jöttem el akkor. Már azért, mert a falut – úgy gondoltam akkor és gondolom most is – nem hogy három hónapra, de két hétre sem lehet magára hagyni. A polgármester személye fontos, hiszen ott kell lennie a különböző összejöveteleken és képviselnie kell ezt a közösséget.

– A megválasztása óta eltelt héten keresték-e már meg komolyabb üggyel?

– Úgy érzem, jelenleg még csak a puhatolózás időszaka van. Egyrészt most szokták az emberek, hogy nem Gyarmati András vezeti a Nagylakot, másrészt pedig nyilván kell egy pár nap, hogy a választások idejére felfokozódott hangulat egy kicsi alább hagyjon. Szerintem legalább két hét kell, hogy lecsituljanak a dolgok. Mindenki vérmérséklete szerint fog megnyugodni. Nyilván a vesztesnek ez egy kicsit nehezebben megy majd.

– Gratulált-e Önnek bárki a három másik polgármesterjelölt közül?

– Kolozsvári Rozália gratulált közülük. Vele együtt is fogok dolgozni, hiszen tagja a testületnek. Szóbeszédként elterjedt, hogy ha neki nem sikerül megnyerni ezt a választást, akkor feláll a testületből. A választás után megkerestem, s arra kértem, ne tegye, fontos személy volt a faluban, s ezután is az marad. Attól függetlenül, hogy mi elég keményen szemben álltunk egymással, szerintem egy kicsi jobban is mint kellett volna az elmúlt két és fél hónapban, én az szeretné, ha továbbra is velünk dolgozna. Kaptam tőle egy olyan válasz, hogy ő ezt vállalni fogja. Örülök, hogy Rózsika ilyen választ adott, nagy szeretettel és tisztelettel várom. A csapat hétfőn fog felállni, egy új képviselő kerül közénk, mégpedig Kelló Róbert (Fidesz-KDNP).

– Gyarmati András úgy volt itt sikeres polgármester, hogy Makón lakott, Ön pedig nagylaki. Jelenthet-e ez előnyt?

– Ez a falunak egy más helyzet, de azt hiszem előnyére szolgál. Január óta azt tapasztalom, ha délután kerékpározok, ha szombaton vagy vasárnap találkozom valakivel, bátran megszólítanak. Nem az a fontos, hogy itt a községházi irodában üljünk egymással szemben, hanem hogy bárki bárhol elmondhassa a problémáit.

– A hétfői testületi ülésen tesz polgármesteri esküt. Lesz alpolgármestere is?

– Lesz. Már döntöttem, kit kérek fel, de ezt rajtam kívül csak ő tudja. Sejtések már vannak, de most csak azt árulom el, hogy a testület tagjai között kell keresni – mondta Locskai Zoltán.