Hírek Makó Színes

Ismét szépülnek a katonasírok

Tavaly írtunk először a Sarkadi családról, akik elsőként kezdték meg az újvárosi református temetőben a katonasírok rendbe tételét. Ma délután ismét ellátogattak és nekikezdek a takarításnak.

Gajáta Fanni – Makó

A Sarkadi család szerint örökbe fogadták azt a 64 sírhelyet, amelyek az újvárosi református temetőben találhatóak. Először 2016 júniusában kezdtek neki a munkának. Portálunknak akkor elmondták, hogy a gimis Sipos Maja Flóra gondolt egyet, hogy kezdjék el rendbe tenni a sírhelyeket. Munkájukért a Honvédelmi Minisztériumtól kaptak elismerést.

Vasárnap délután ismét kilátogattak a katonasírokhoz, hogy a tél után nekilássanak a tavaszi munkálatoknak. Sipos Ágota, Maja anyukája elmondta, sok dolguk volt, de hamar végeztek és mindenképpen szeretnék folytatni a sírok gondozását.

– Tavaly azt mondtuk, hogy ezeket a katonasírokat örökbe fogadjuk és gondozni fogjuk. Szeretnénk hűek maradni ehhez. Ma délután kikapáltuk a gazt, a három soron négy nagy zsáknyi levelet és szemetet gyűjtöttünk össze – tudtuk meg Ágotától.

Hozzátette, jövő héten ismét kilátogatnak a sírokhoz és lepermetezik a gazt. Szeretnének még virágokat is kiültetni a keresztekhez: a család elmondta, örülnének, ha lenne felajánlás, de természetes segítség nélkül is lesznek virágok.

– A virágokat akár kétnaponta is kell majd locsolni, de ez nem lesz szerintünk gond – mondta Maja édesanyja.