Sport Térség

Botkóstolót tartottak Földeákon

Bemutatót szervezett ma délelőtt a Zöldlépés Nordic Walking Egyesület Földeákon. Az érdeklődők és az aktív tagok együtt mozogtak a település focipályáján.

Báthory Anikó – Földeák

Nordic walking edzést tartottak ma 10 órától a földeáki sportpályán. A skandináv gyaloglásnak vagy síjárásnak is nevezett sportág lényege, hogy speciális bot és gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kíméletesen fejleszthető az állóképesség, az izomerő és a mozgáskoordináció.

– 2009-ben alakult az egyesület tíz taggal, ma már nyolcvanan vagyunk – mondta Oskovics Katalin, a hódmezővásárhelyi Zöldlépés Nordic Walking Egyesület trénere. – A tagjaink zöme ötven év fölötti, akik egészségük megőrzése érdekében keresnek meg minket. Több tagunknak helyreállt a vércukra és a vérnyomása, csökkent a csontritkulása, elmúltak vagy mérséklődtek az ízületi és derékfájdalmai. Egy depresszióval küzdő özvegyasszonyon is sikerült segítünk a sporttal – ma már újra mosolyog és párkapcsolatban él.

navigate_before
navigate_next

A sportág egyik nagy előnye, hogy társaságban, friss levegőn edzenek a résztvevők. A szervezők pedig túrákat és táborokat rendeznek a tagoknak, valamint az érdeklődőknek.

– Huszonöten kezdtük el Földeákon a síjárást 2011-ben, ma csak hárman-öten veszünk részt rendszeresen az edzéseken – mesélte Vass Istvánné. Hetente két alkalommal gyűlünk össze itt a focipályán. Azért szeretem ezt a sportot, mert átmozgat, jót tesz az ízületeknek, helyreállítja az emésztést és vérnyomást. Egyébként is jó érzés társaságban lenni a friss levegőn.

A sportág növekvő népszerűségét mutatja, hogy a földeákiakon kívül makóiak, kiszomboriak és csorvásiak is részt vettek a mai eseményen.