Színes Térség

Apátfalván is készülnek a húsvétra

Múlt héten a Hagymaházban rendezték a húsvéti kreatív délelőttöt, amelyen több apátfalvi kézműves is részt vett. A jól sikerült kézműveskedést szombat délután az apátfalvi Faluházban rendezték meg.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Múlt héten rendezte meg a Marosvidék Baráti Társaság a kreatív húsvéti délelőttöt az apátfalviakkal közreműködve. A makói programnak nagy sikere volt, így Szekeres Ferenc polgármester javaslatára kreatív délután rendeztek a településen.

– Erre a délutánra Rigó Angéla, Beke Margit, Szilágyi Sándorné, Pécsi Mihályné, Klembánszki Ferencné, Vakja Petra, Lukács Levente, Lévai Tünde, Simon Mihályné, Varga Réka és Fejes Petra készült kreatív feladatokkal, illetve Szabó Istvánné horgolásait is ki tudtuk állítani – tudtuk meg Vargáné Nagyfalusi Ilona szervező, aki maga is készült erre a délutánra. – Ezen a programon azt szerettük volna elérni, hogy az idősek, a fiatalok és a nyugdíjasok is egy kicsikét együtt kézműveskedjenek, illetve ahogy látható, az alkotás mellett jókat beszélgessenek, nevetgéljenek.

navigate_before
navigate_next

A Marosvidék Baráti Társaság jó kapcsolatot ápol Apátfalvával, az önkormányzat támogatója a folyóiratnak, amelyben rendszeresen jelennek meg cikkek az a Maros-parti településről, embereiről. A társaság alapító tagjai közül ketten apátfalviak is, és sok előfizető is él Apátfalván.

Varga Réka nemcsak kézműveskedéssel készült, hanem maga is alkotott. Az apátfalvi lánynak a lovaglás mellett szeret kreatívkodni és sütni-főzni is.

– Egy egeret, egy medvét és egy virágot is varrtam idáig. Szeretek kézműveskedni és varrni is – árulta el Réka. – Már várom a húsvétot és a locsolkodókat is anyával.