Hírek Makó Színes

Ingyen adják majd a nemzetiszín zászlókat Makón – szavazóval

Hadik György és Zeitler Ádám is ugyanezt javasolta önálló képviselői indítványában. A példa vásárhelyi.

Korom András – Makó

A jobbikos és a fideszes városatya is önálló képviselői indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy aki igényli, az térítésmentesen kapjon nemzetiszín lobogót Makón.

Mindketten azt mondták, hogy nem tudtak a képviselőtársuk javaslatáról. Zeitler Ádám szerint ha a városházáról értesítik, hogy Hadik György is adott be egy az övéhez hasonló indítványt, akár közösen is kérhették volna. A zászlókat egyébként, s ez utóbbit Hadik Györgytől tudtuk meg, a SZEFO készíti majd el.

A Fideszes városatya február 2-én kelt indítványában az írta: „Az elmúlt években az új városvezetés megtett mindent annak érdekében, hogy városunkban mindenki megtalálja jövőjét, boldogulását. Fontosnak tartom, hogy ezek mellett éljük meg jobban, hogy összetartozunk, érezzük intenzívebben, hogy magyarok vagyunk. Ezért kezdeményezem, hogy a Hódmezővásárhelyen bevált minta szerint Makón is lobogjon a nemzeti színű zászló nemzeti ünnepeinket minden magántulajdonú házon is.”

Zeitler Ádám március 2–án kelt indítványában azt javasolta, hogy az önkormányzat egy előzetes igényfelmérés alapján szerezzen be nemzeti színű lobogókat és a makói polgároknak biztosítsa, hogy ingyenesen kaphassanak egy 90 x 60 centis zászlót, zászlórudat és homlokzati zászlótartót melyek darabonkénti költsége 8-10 ezer forint. És a kihelyezéséhez is nyújtson segítséget.

A képviselők elfogadták Hadik György indítványát, Zeitler Ádáméról így már nem is kellett külön szavazniuk. A testület májusban dönt az indítványról.

[totalpoll id=”96689″]