Hírek Makó Térség

1927 óta húzódó ügyben is kérték Lázár János segítségét

27-en keresték fel Lázár János mai makói fogadóóráját. Még olyan ügyfél is volt, aki egy maga készítette festménnyel állított be a térség országgyűlési képviselőjéhez.

MH-Makó

Az apátfalvi Veréb József saját készítésű festményét ajándékozta Lázár Jánosnak, mai makói fogadóóráján. Az idei érkezettek számos ügyben kérték a Miniszterelnökséget vezető miniszter segítségét, így földalapú támogatásban, pedagógus bérátsorolásban, lakhatási kérdésben. Egy járókerettel érkező asszony birtokháborítás miatt kért segítséget.

De jártak az M43-as ügyében is panaszosok, akik elmondták, hogy a házuk megrepedt az építkezés miatt. Lázár János arra kérte a fogadóórán jelen lévő Farkas Éva Erzsébet polgármestert és Czirbus Gábor alpolgármestert, hogy mérjék fel az érintett ingatlanokat. De  a fiatal családok számára igényelhető csok-os támogatás miatt is kérték a tanácsát.

Egy 88 éves bácsi pedig egy 1927 óta húzódó ügyben kérte a parlamenti képviselő segítségét. Ez utóbbi egy Békéssámson felé vezető, de soha be nem fejezett út megépítését kérte. Mit mondta, annak idején 200 tanya volt, ma azonban már csak 2 áll.