Makó Térség

Péntek a végső határidő a vállalkozóknak

Idén is március 31-ig kell befizetnie a kereskedelmi és iparkamarához tartozó vállalkozásoknak az 5000 forintos kamarai hozzájárulást. Sok vállalkozás még napjainkban sem tudja, hogy ezt miért is kell évről-évre megtennie. A már 5 évvel ezelőtt bevezetett intézkedés egyik legnagyobb előnye az önkéntes tagság rendszerének megtartása mellett, hogy feltérképezhetővé tette a működő vállalkozásokat Magyarországon.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál számtalan információ és szolgáltatás várja a nyilvántartásba vett vállalkozásokat. Évente mintegy 100 szakmai programmal várják őket Szeged mellett a megye több városában is. Ezeken, a több ezer résztvevővel lezajlott programokon mások mellett az adózás, a munkaügyek, a szakképzés vagy éppen aktuális pályázati lehetőségekről nyújtott tájékoztatást a megyei gazdasági kamara 2016-ban. Nem feledkezhetünk meg a szakmai klubokról sem. A kamarában Ipari és Innovációs Klub, Női Vezetői Klub, Humán Klub, Kommunikációs és Reklámklub, Számviteli Klub és InfoKlub is működik. Ezek rendezvényein a különböző kihívások szakmai tárgyalása mellett a kapcsolatépítésre is lehetőség nyílik.

A kamara tanácsadással igyekszik segíteni a gazdasági szervezetek munkáját. A kamarai Tanácsadói Hálózatban 25 tanácsadó várja a hozzáfordulók kérdéseit első alkalommal ingyen a munkaügyi témáktól, a marketingen át egészen a pályázattal kapcsolatos lehetőségekig. Emellett minden évben lehetőség van egyszeri ingyenes adótanácsadásra is. Az információhoz jutást segítik a kamara rendezvényajánlói, valamint az Euro Info Futár hírlevél is, ahol a különböző üzleti információk mellett pályázati hírekről tájékozódhatnak, és partnerkeresési megkereséseket olvashatnak a feliratkozók. A kamara emellett kiemelten fontos szerepet játszik a szakképzésben is, tavaly 20 százalékkal nőtt a megkötött tanulószerződések száma a megyében, és több ezer diák vett részt a pályaorientációs programokon is. A kamara által elnökölt Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság pedig elkészítette szakma szerkezeti javaslatát is, mely a munkaerőpiac igényeit és a szakképzési folyamatokat igyekszik összehangolni.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál működik a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata, az Enterprise Europe Network Dél-Alföldi Irodája is. Az iroda munkatársai a külföldi piacra jutásban segíti a hozzájuk fordulókat. Tájékoztató rendezvényeik mellett internetes partnerkereső profilokat, üzletember találkozókat és üzleti megbeszéléseket szerveznek. Segítségükkel több, mint 160 tárgyalás zajlott le csak a tavalyi évben, és több üzlet is köttetett ezek által.

A megyei gazdasági önkormányzat a forrásszerzésben is igyekszik segíteni a vállalkozókat, akik a kamara szegedi, hódmezővásárhelyi, makói és szentesi irodájában igényelhetik a Széchenyi Kártya Program konstrukcióit, melyek közül most a Széchenyi Beruházási Hitel, az Önerő Kiegészítő Hitel és a Támogatást Megelőző Hitel 0 százalékos kamattal érhető el. A program konstrukcióit az önkéntes kamarai tagok ingyenes ügyintézéssel igényelhetik a gazdasági önkormányzat ügyfélszolgálatain.

A kamarai hozzájárulás az ügyfélszolgálatokon és átutalással is befizethető
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
BANKSZÁMLASZÁM: 10918001-00000010-56060217
(Közlemény: adószám és a “kamarai hozzájárulás”  szöveg)
További információ: www.csmkik.hu, vagy 62/554-250

A makói ügyfélszolgálat a Széchenyi tér 10-ben működik.