Hírek Kék hírek Térség

Vádat emeltek a kábítószerkereskedő és társa ellen

Marihuanát, extasyt és amfetamint, kokaint is találtak egy kábítószer kereskedőnél és két vásárlójánál. Most vádat emelnek ellenük.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival és két társával szemben, akik 2015. októbere és 2016. augusztusa között adtak, illetőleg vettek több fajta kábítószert.

A vádirat szerint a hódmezővásárhelyi férfi 2015. októberétől kezdődően saját fogyasztásra és értékesítés céljából vásárolt marihuánát, azt öt ismerősének értékesítette tovább, volt akinek több alkalommal is. A nyomozás elrendelésekor megtartott házkutatás során a korábban beszerzett marihuánán túlmenően extasy tablettákat, valamint amfetamin port is lefoglaltak a rendőrök. A férfi által értékesített, illetőleg értékesíteni kívánt kábítószerek tiszta hatóanyag-tartalma a csekély mennyiség felső határát meghaladja, azonban a jelentős mennyiség alsó határát nem éri el.

Az üggyel összefüggésben a nyomozó hatóság további két személynél is házkutatást tartott, akiknél kannabiszt, amfetamint, kokaint, valamint kábítószerrel átitatott növényi anyagot foglaltak le. A lefoglalt kábítószerek mennyisége az egyiküknél jelentős, míg a másik vádlottnál csekély mennyiségű volt.

Az ügyészség a saját maga részére kábítószert vásárló, illetőleg azzal kereskedő vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntettével, egyik társát jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével, másik társát megszerzéssel csekély mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának vétségével vádolja.

A kábítószer kereskedéssel is foglalkozó és a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott és szabadlábon védekező társai bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.