Hírek Színes Térség

Az Országházat is felépítették a tavaszköszöntőn

Tésztát fűztek, zenét találtak ki és az Országházat is kirakták a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthonában élők a hétfői tavaszköszöntőn. A kellemes hangulatú délutánt élvezték az idősek.

Gajáta Fanni – Ruzsa

Tavaszindító vetélkedőt rendeztek a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthonában. A vetélkedőt azért is rendezték meg a lakóknak, hogy a szürke téli napokból felrázzák őket a tavaszi napsütésbe.

– Ügyességi feladatokkal és kvíz kérdésekkel is készültünk az itt élőknek. Már nagyon várták ezt a délutánt, illetve a kolléganőim is készültek ezekre a feladatokra – árulta el Mencser Nóra telephely vezető.

A lakók csoportokba álltak össze, hogy együtt játszanak délután során. Ha kellett tésztát fűztek madzagra, zeneszámokat találtak ki, kosárba céloztak vagy éppen az Országházat rakták ki. A feladatokat minden lakó élvezte, mindenki megtalálta azt, amelyben erősebb.

– Nagyon jó itt élni, minden öreget ide kéne hozni, aki nem tudja magát ellátni – mondta Varga Sándor a rendezvény után. A 72 éves férfi szeret a ruzsai otthonban élni. A nőnapi rendezvénykor ő szolgáltatta a zenét. –  Nem voltak nagy feladatok, de a hölgyekkel ügyesen megcsináltuk, amiket kaptunk.

navigate_before
navigate_next

A kvízdélutánt a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány is támogatta. A lakók a finom süteményeket örömmel falatoztak el a feladatok közben és után is.