Térség

A 3+2 lesz az apátfalvi Szent Anna Napok fellépője

Testületi ülést tartottak Apátfalván kedd délután. A grémium többek között megszavazta a Szent Anna-napok programját, az óvodai beiratkozás idejét és a fogorvosi alapellátás helyettesítését is.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Ebben az évben április 24-én és 25-én, reggel 8 és délután 4 óra között lehet beiratkozni az apátfalvi Bibic Egységes Óvoda és Bölcsőde Maros utcai intézményébe – tudtuk meg Szekeres Ferenc polgármestertől a keddi testületi ülés után.

A grémium több dologról is szavazott, mint például az Apátfalvi Öregfiúk csapat támogatásáról is. Mint tavaly, idén is indulnak egy szegedi kispályás labdarúgó tornán vesznek részt. A csapat a 36 ezer forintos nevezési díj költsége miatt kért segítséget az önkormányzattól. 2016-ban is támogatta a csapatot a település.

A Szent Anna Napok programtervezetéről is döntött a testület, amelyet a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat szervez meg. Ebben az évben a Maros Táncegyüttes, a Kanizsa Csillaga és közkívánatra a 3+2 fellép a rendezvényen.

A háromnapos program zárónapján a hagyományokhoz híven Lovas Nap zárja. Ebben az évben annyi változás lesz ebben, hogy a Magyar Lovas Szövetség hivatalos szabadidős rendezvénye lesz. A polgármester elmondta, ez egy verseny is lesz egyben.

Ezek mellett tárgyaltak a polgármesteri hivatal tavalyi munkájáról, módosították az anyakönyvi rendelteket, elfogadták az idei közbeszerzési tervezete, döntöttek a fogászati alapellátás helyettesítéséről és az óvoda nyári zárva tartását is elfogadták.