Makó

500 millió forintból fejlesztené a makói egészségügyet a Jobbik

Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje és Zeitler Ádám képviselő sajtótájékoztatót tartott a Kálvin rendelő és az elmaradt orvosi rendelők ügyében. Kiss Attila elmondta, 500 millió forintot szánnának a makói egészségügyi központokra.

Gajáta Fanni – Makó

Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje Sneider Tamáshoz, az Országgyűlés alelnökéhez fordult: egy olyan 2018. évi költségvetési módosítást nyújtott be, amelyben benne van az az 500 millió forint, amelyet egészségügyi komplexumokra költenének a városban. Kiss Attila elmondta, ebből az összegből megújulhatna a Kálvin utcai rendelő, illetve Gerizdesen és Vertán-telepen is építenének egy új, modern orvosi komplexumot. Utóbbihoz felmérést is készítenek, hogy a lakosság igényli-e.

Zeitler Ádám képviselő szerint a Demokratikus Koalíció által indított aláírásgyűjtés kérdése lehetne konkrétabb is. Emellett a lakosság érdekében szeretné tisztázni, hogy a Kálvin utcai rendelő költözése végleges döntés-e. Úgy véli, a helyi Fidesz még mindig nem adott tiszta választ ebben az ügyben.