Szorgalmas voksoltak a nagylakiak ma délelőtt a község új polgármesterére. Mindenki arra számít, hogy Locskai Zoltán és Kolozsvári Rozália között dől el a szavazás. A négy jelölt közül egyet pedig egyáltalán nem ismernek.

Korom András – Nagylak

Az óraátállítás sem zavarta meg a nagylakiakat, a két és fél hónapos kampányidőszak vége, azaz a mai szavazás alaposan megmozgatta őket. Délelőtt háromnegyed 9-re a 446 választópolgár közül már 50-en leadták voksukat a községházán berendezett egyetlen szavazókörben. A voksolásra érkezők időnként fel is torlódtak, voltak akik már az utcai bejáratnál. Sőt a szavazás után egész kis csoportok alakultak ki, hogy megvitassák – a község helyzete helyett – az időjárást.

– Azt sem tudom, hogy ki lehet az a Nagy valaki, aki a szavazólapon szerepelt – fakadt ki egyikük már távol a községházától – utalva a szavazólapon szereplő Nagy Gyula Imrénére, a Magyar Munkáspárt jelöltjére. Rajta kívül Locskai Zoltánra (független), Varga Istvánra  (független) és Kolozsvári Rozáliára (független) lehetett voksolni.

– Jól kiszúrt velünk ez a Gyarmati Bandi. Idefele hátszéllel bicikliztünk, hogy megválasszuk az utódját, de most szembe szélben kell majd hazatekerni – tréfálkozott egy neve elhallgatását kérő néni. Azonnal azzal folytatta, hogy nem baj, reggel úgy is korán ébredt, s egyébként sem volt más dolga. – Maradhatott volna még a ciklus végéig, de megértem, hogy nyugdíjba akart menni.

A szavazófülkébe betérők viszonylag gyorsan az urnába is dobták a voksukat, azaz valószínűleg nem ott döntötték el, hogy kire szavaznak. Akik a fülkében hosszasabban bíbelődtek, azok le is ragasztották a szavazóborítékukat.

– A jelöltek programja alapján döntöttem el, kire szavazok. Csak Rozália és Zoltán kampányolt erősen, mindketten szórólapoztak és választási fórumot is tartottak, majd itt volt Lázár úr is, aki Locskai Zolit ajánlotta faluvezetőnek. Akit én támogatok, az a programjával győzött meg, azzal, hogy a faluban élőket akarja segíteni – mondta Juhász István, a kora délelőtti szavazók egyike.

Mások el is árulták, kit támogattak, Kiderült a többség az alpolgármester győzelmére számít, már csak azért is, mert jó szívvel ajánlotta őt a térség országgyűlési képviselője. Az általunk megkérdezett helybéliek szerint a választás egyébként Locskai Zoltán és Kolozsvári Rozália között fog eldőlni. A két említett jelölt egyébként délelőtt szavazott.

– Nehéz volt a kampány. Bizonytalan vagyok abban, mi lesz a végeredmény. Nem tudja már az ember kinek higgyen, ki áll tényleg mellette és ki nem – mondta kérdésünkre Kolozsvári Rozália. A független jelölt, aki egyébként jelenleg is önkormányzati képviselő azt mondta, örül, hogy a nagylakiak már reggel óta szorgalmasan voksolnak, hiszen az ő sorsuk is függ az eredménytől. – Szerintem nehéz helyzetben lesz a község következő polgármestere, hiszen Gyarmati András nagyon sokat tett a faluért. Így sok dolga lesz az utódjának, melyhez természetesen szükség lesz az országgyűlési képviselőnk segítségére is. Mindig kell, hogy legyenek új célok, és programok, melyeket meg kell valósítani. Nagyon fontosnak tartom a közösségépítést, s mert nagyon sok idős, nyugdíjas él a faluban, az ő segítésüket, az egészségügyi és szociális ellátásukat is – mondta.

Kolozsvári Rozália bizonytalan abban, mi lesz a végeredmény.

Bő fél órával később szavazott feleségével és lányával együtt Locskai Zoltán. – Személyeskedő, ezért rosszabb volt a kampány, mint amilyet vártam. Az elmúlt két és fél hónap olyan rejtett indulatokat hozott a felszínre, amilyenekre nem számítottam, ezért nem tetszett. A legfontosabb az volna, hogy ne egy polgármester legyen a győztes, hanem a község minden lakója – mondta Nagylak jelenlegi alpolgármestere.

Locskai Zoltán szerint személyeskedő volt a kampány.

Az időközi polgármester választás nem hivatalos eredményét a helyi választási bizottság a 7-órakor történő urnazárás, majd a szavazatok összeszámlálása után állapítja meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest