Háromféle tornát próbálhattak ki az érdeklődők a tavaszi fitt napon a városi sportcsarnokban.

Gajáta Fanni – Makó

Első alkalommal rendezték meg az Erdei János Sportcsarnokban a tavaszi fitt napot. Vasárnap délután három tréner érkezett, hogy átmozgassa a makóiakat. Elsőként Rozsnyai Renáta lépett a küzdőtérre, hogy az érdeklődőkkel mintegy 60 perces zsírégető és alakformáló tornát adjon le. A gimnazista Ménesi Karola erre a programra érkezett Vigh Anikóval, aki az unokanővére.

– Nem szoktam mozogni, azonban most elhatároztam, hogy többet szeretnék sportolni. Most unokanővérem fűzött meg, hogy jöjjek el vele. Úgy voltam vele, hogy vasárnap délután van, más dolgom nincs és elkísértem – árulta el Karola. – Az iskola eléggé lefáraszt, így nem nagyon tudok mozogni. Azonban, ha elkezdenék valamit űzni, akkor az a spinning lenne, mivel az érdekel.

Rozsnyai Renit Brezovai Sándor és Alexa követte, akik a Nippon Zengo mozgásformával érkeztek Makóra. Utánuk Wéber Nóra és Tóth Szabolcs Alex mozgatta át az érdeklődőket. Márton Imre, a Erdei János Városi Sportcsarnok ügyvezető igazgatója elmondta, a vasárnapi program akár egy később induló sportsorozat előfutára is lehet.

– Ősztől van egy olyan elképzelés, hogy rendszeresen legyenek ehhez hasonló foglalkozások Makón is. Az is dilemma, hogy egy másik edzőnapot is tervezzünk addig, hiszen ha van érdeklődés továbbra is, esetleg visszajelzések nagy számban, akkor nem zárkózunk el ez elől – magyarázta az ügyvezető és sportember.

A makói szervezett sportélet ebben az évben lesz 105 éves, ennek alkalmából mozgásban színes évet tervez a városvezetés. Czirbus Gábor alpolgármester elmondta, a fitt napból jól látszik, hogy igény van a testmozgásra.

– Szeptembertől heti rendszerességgel szeretnénk megtartani egy a maihoz hasonló napot. Erre már folytattunk tárgyalásokat és bízunk benne, hogy az a közönség, aki eljött erre a délutánra, szeptembertől is részt fog venni a foglalkozásokon – tette hozzá az alpolgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest