Galéria Hírek Színes Térség

Keringőztek is a nyolcadikosok az iskolai bálon

Az idén ballagó 8. osztályosok a búcsú első állomásához értek: a 25 fős osztály még keringőt is betanult ez alkalomból. A másodikosok is felléptek. Az esten Pálinkakirályt és Süteménykirálynőt is választottak.

Gajáta Fanni – Maroslele

Mintegy 300-an vettek részt a szombat esti maroslelei iskola bálon, amelyen a 8. osztályosok is nagy szerepet kaptak. Idén 25-en ballagnak el a helyi általános iskolából. A végzősök erre az estére bécsi keringővel és meglepetés tánccal is készültek. A két produkcióra közel november óta készültek a diákok.

– Kicsit izgulok a mai produkció miatt, hogy elszúrjuk, de szerintem nem fogjuk – árulta el a táncok előtt Kiss Fanni. A végzős lány szerint a keringő és a meglepetés tánc jól ment az osztályának.

Az iskolai bálnak nagy múltja van. Mint ahogy Németh Domonkos igazgató elmondta, az 1990-es évek közepén batyus bálként indult, azonban idővel ez átalakult.

– Kiforrta magát a végzősök búcsújának első lépéseként. Ilyenkor megkapják a nyakkendőjüket és a kendőavatás is van – tette hozzá az igazgató.

navigate_before
navigate_next

Az esten nemcsak a nyolcadikosok, hanem a másodikosok is felléptek. Az est jó hangulatát Csikota József zenészei biztosították, míg a finom falatokat a helyi iskolakonyha dolgozói. A bálon megválasztották a Süteménykirálynő, aki Forgó Ibolya lett és a Pálinkakirályt is: ismét Árva Béla nevezte be a legfinomabb pálinkát.