Makó Színes

Húsvétra készültek a gyerekek

A húsvétra készülődve kézműves délelőttöt rendeztek a Hagymaházban. A gyerekek többféle technikával ismerkedhettek meg.

Gajáta Fanni – Makó

Tojások, ajtódíszek, kosárkák és ablakdíszek is készültek a mai húsvéti kreatív délelőttön a Hagymaházban. A Marosvidék Baráti Társasága már harmadik alkalommal rendezte meg ezt a programot, amelyre nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket és nagyszülőket is várták. Szilágyi Sándorné, a társaság elnöke elmondta, évről évre többen vesznek részt a kreatív délelőttön. – Láttam apukákat is eljönni, akik leültek festegetni, ragasztgatni – tette hozzá.

A kiállítók nemcsak Makóról érkeztek, hanem a térségből is. Apátfalváról kosárfonó jött, így a gyerekek kipróbálhatták a kosárfonást is. Az Erdélyből áttelepült Lukács Levente csuhéfonást, párja Lévai Tünde pedig szalvéta- és dekupázs technikával készít tárgyakat.

– A csuhéfonás Erdélyből származik és a kukorica belső levelét használják fel. Fonással készítenek különböző használati eszközöket, illetve dísztárgyakat – árulta el Tünde. Mint elmondta, a családban fontos szerepe van a kézművességnek, fiai is gyermekkoruktól készítenek kreatív tárgyakat. – Dekupázs technikával régi és új dolgokat díszítek fel, s próbálok 21. századnak megfelelően dísz- és használati tárgyakat alkotni.

A 8 éves Szabó Réka Krisztina egyik kedvenc szórakozása a varrás, amelyet apukájától lesett el. A kislány elmondta, a délelőtt során is nyuszit és medvét varrt. – Nekem nagyon tetszik ez a program. Amiket készítettem, hazaviszem – mondta a kislány. A húsvétot nagyon szereti, a locsolkodókat is tojással fogja várni.