Hírek Térség

Locskai Zoltán közösséget kovácsolna Nagylakon

Lázár János Locskai Zoltán ügyvezető alpolgármestert, az időközi polgármester választás független jelöltjét támogatja a vasárnapi választáson. A jelölt régóta tagja a testületnek, s részletes programját is ismertette már. Rákérdeztünk ennek a legfontosabb elemeire. Fotó: Gajáta Fanni

Korom András – Nagylak

Mi a programja lényege?

– Az önkormányzat, illetve Gyarmati András volt polgármester munkája nyomán az elmúlt esztendőkben a fejlesztések fő iránya az önkormányzati épületek felújítása, karbantartása volt. Minden erőfeszítés ezt célozta. Azt gondolom, itt az ideje, hogy most a közösségi szemlélet kezdjük el formálni. Szeretnék ebből a faluból olyan kis közösséget kovácsolni, amiben bárkire bármikor lehet számítani. Szeretnék a fiataloknak nyári programokat tervezni, a nyugdíjas klubbal foglalkozni és szeretném ezt a kettőt összehozni. Mindenféleképpen kívánatos lenne, ha egymásra találna a fiatalabb és az idősebb nemzedék. Közös programokat, közös kirándulásokat szeretnék szervezni nekik.

Határfaluként azért van néhány csak Nagylakra jellemző probléma…

– Igen, ilyen az elkerülőút építése. A legújabb információim szerint jelenleg a tervezés, a kisajátítások és az engedélyeztetési eljárás folyik. Számításink szerint nyáron befejeződik a papírmunka, s nekem azt ígérték, az első kapavágást jövő januárban teszik meg. Nagy izgalommal várjuk, igaz van aki tart tőle a forgalom miatt. Megnyugtatok mindenkit, minden erőfeszítésünk arra irányul, hogy a falu életét, mindennapjait ez az út és annak a forgalma ne zavarja.

Mit tartana még nagyon fontosnak a fejlesztési tervei közül?

– Jelenleg csak a focipálya van meg, ehhez szeretnénk egy öltözőt építeni, hiszen a csapatok jelenleg a kultúrházban öltenek mezt. Sikerült elvennem a kapcsolatot és egyeztetnem a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség elnökével, akivel a jövő héten találkozom, közösen a pályázatíróval. 20-25 millió forintból építenénk meg az öltözőt. Jó csapatunk van, mindenféleképpen megérdemlik ezt.