“Amíg a jobboldali városvezetés nem győzi a helyi rezsit csökkenteni, addig Mucsi Tamás újabb adó bevezetését javasolja a makói polgárok számára” – reagált a makói Fidesz, a DK választókerületi elnöke legutóbbi a Fidesznek címzett válaszközleményére.

“A helyi rezsicsökkentés része az is, hogy az alapellátásban résztvevő orvosok iparűzési adó alóli mentességet kaptak 2016-ban. A makói DK által javasolt vizitdíj tulajdonképpen egy újabb adó. Ez utóbbit 2008-ban a népszavazáson a választók 84%-a elutasította. Gyurcsány és Buzás vezetése alatti egészségügyi fejlesztések teljes hiányát hűen tükrözi a Kálvin- és a Justh Gyula utcai rendelők állapota. Amíg a baloldali városvezetést soha nem érdekelte, hogy megfelelő- e a háziorvosi ellátás, addig a jelenlegi városvezetés azon dolgozik, hogy a makóiak ellátása biztonságban legyen.

A rendelőintézet sem újulhatott volna meg, ha a FIDESZ-es városvezetés nem nyújt segítséget a kórháznak. A Buzás Péter által vezetett szocialista városvezetés minden lehetséges eszközzel azon dolgozott, hogy megakadályozza a rendelőintézet megújulását, még a Magyar Államot is zsarolta, pedig a Kormány Makó városát 5 milliárd forint adósságtól szabadította meg.

Aki a DK ívét aláírja, az Gyurcsány Ferencnek ír alá. A Gyurcsány kormány a háziorvosi ellátást is leépítette, több település maradt praxis nélkül. A kegyelemdöfést az egészségügynek a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetése adta. Amelyet végül a FIDESZ-nek egy népszavazással sikerült elsöpörni. Akkor egyetlen DK-s képviselő sem aggódott az egészségügyi alapellátásért. Ezen tények miatt, teljesen hiteltelenek a DK és Mucsi Tamás helyi nyilatkozatai” – írta portálunknak küldött közleményében a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete.

+++

Szerkesztőségünk ezzel a vitát lezártak tekinti.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest