Színes

Ünnepeltek az idősek otthonában

A Csongrád Megyei Napsugár Otthon Mórahalmi Idősek Otthonában minden hónapban megemlékeznek az aktuális névnapokról és születésnapokról. Szerda délután a Sándorokat, Józsefeket, Iréneket, Franciskákat és a Gáborokat ünnepelték meg közösen.

Gajáta Fanni – Mórahalom

Ahogy beléphettünk a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Mórahalmi Idősek Otthonának kapuján vidám dallamok csapták meg a fülünket szerda délután. Mint minden hónapban, most is a születés- és névnapokat ünnepelték meg közösen a lakók és a gondozóik.

–  Általában úgy szoktuk, hogy az egyik kollégánk élő zenét játszik, illetve a kereteinkhez mérten megköszöntjük az ünnepelteket. Egy kártyán kedves idézeteket kapnak a név- és születésnaposok. A fizikailag aktívabbak még táncra is kelnek. A 100 lakóból most köszöntünk 18 alkalmat – árulta el Gőgh Edit részlegvezető.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A lakók örülnek ezeknek a teadélutánoknak, ugyanis ilyenkor a hangulat nagyon remek. Ilyenkor a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány is támogatja a rendezvényt: nekik köszönhetően finom falatokat kaptak a lakók.

Tegnap az udvaron köszöntötték a Sándorokat, Józsefeket, Iréneket, Franciskákat és a Gáborokat, illetve a születésnaposokat. Az élő zene során azokat a számokat is meghallgathatták, amelyeket maguk kértek. A gondozókkal közösen még táncra is perdültek.