Galéria Színes Térség

Tavaszt köszöntöttek a királyhegyesi gyerekek

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola királyhegyesi telephelyének diákjai is felléptek a tavaszköszöntő rendezvényen a helyi művelődési házban. A kicsiket és nagyokat egyben értékelték is, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

A királyhegyesi általános iskola és óvoda a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolának egyik telephelye. A diákok táncolni és hangszeren játszani tanulhatnak az intézményben. Csütörtök délután szüleiknek és az érdeklődőknek is bemutatkoztak.

– Nagyon örülünk annak, hogy az itt lévő óvodában és iskolában egyaránt élnek a gyerekek és a szüleik ezzel a lehetőséggel – mondta Szilágyi Réka intézményegység vezető. Fülöp Boglárka néptáncot, Benkó Zoltán zongorát és Perczel Tamás fúvóhangszereket tanít. – A királyhegyesi gyerekeknek lehetőségük van 5. osztálytól bekerülni a Bartókba, ahol tovább folytathatják a tanulmányaikat.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

A 9 éves Vancsó Regina a néptáncot választotta. Mint elmondta, régebben hangszeren is tanult, de végül a táncot választotta.

– Már óvodás korom óta néptáncolok és azért választottam ezt, mert szeretek táncolni – árulta el a kislány, akinek Kinga testvére is néptáncos. – Nekem a kedvencem a csárdás, mivel az könnyű.

A gyereke többféle hangszeren is bemutatkoztak, köztük a furulyán és a zongorázni is.